U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Voor 15:00 besteld? Morgen in huis!

Rosacea behandeling

Rosacea behandeling

Esthetisch Centrum Tilburg heeft verschillende behandelmethode’s en past o.a.de thermocoagulatie toe. Dichtbranden van de kleine adertjes.

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak voorkomt in het gezicht. Wat het meest opvalt aan deze huidaandoening is de felrode kleur van de neus en de wangen.  De letterlijke betekenis van Rosacea is  ’rood als een roos’. De vier belangrijkste kenmerken zijn:

  • blozen, roodheid ( tijdelijk en blijvend)
  • couperose, kleine uitgezette bloedvaatjes
  • puistjes
  • bultjes

Wat zijn de verschijnselen van Rosacea?

Rosacea ontstaat meestal in de leeftijd tegen de 30 en komt meer voor bij de vrouwelijke bevolking dan bij de  mannelijke. Vooral lichte huidtypes zijn het gevoeligst voor deze huidaandoening. De verschijnselen van rosacea zijn voornamelijk te zien op de neus , het voorhoofd, de wangen en de kin. De kleur verschilt van rozerood tot soms wat paars-rood.

Hoe ontstaat Rosacea?

De werkelijke oorzaak van rosacea is onbekend. De ernst van dit huidprobleem is beïnvloedbaar door een aantal uitwendige factoren, waardoor soms de klachten kunnen toenemen. Denk hierbij aan  , zonlicht, warmte, gebruik van cosmetica en huidverzorgingsproducten en in sommige gevallen ook geneesmiddelen. Dat voeding een invloed heeft is nog nooit aangetoond; wel kan alcohol en sterk gekruid voedsel een tijdelijke verergering veroorzaken. In de winter heeft men het meeste last van de aandoening.

Rosacea behandeling

Esthetisch Centrum Tilburg biedt verschillende behandelingen aan op het gebied van Rosacea zoals  Thermocoagulatie,  speciale peelings en ipl laser behandelingen. Bij de laatste 2 verfijnen of verdwijnen de haarvaatjes. Tevens wordt het gebruik van Benzoylperoxide gel ook aanbevolen welke ook bij ons verkrijgbaar is.

Couperose behandeling

Couperose kan een lichte mate van Rosacea zijn. Dit wordt behandeld door de verwijde bloedvaatjes dicht te branden met een fijn elektrisch naaldje. De behandeling is wat gevoelig maar verdoving is meestal niet nodig. Ook met laser-therapie == /flitslamp, apparatuur zijn deze kleine bloedvaatjes goed dicht te branden.
Maak uw vrijblijvende afspraak per telefoon of direct online.